You are here: Home / Apache OpenOffice / Nederlands / Welkom bij ODFAuthors!

Welkom bij ODFAuthors!

Dit is een ontwikkelingssite voor Apache OpenOffice (het voormalige OpenOffice.org) gebruikersgidisen.

Hoe u kunt helpen op ODFAuthors

Wij zijn een groep vrijwilligers, nalezers, schrijvers, bewerkers, proeflezers, makers van indexen en vertalers die gebruikersgidsen maken voor Apache OpenOffice Writer, Calc, Draw, Impress en Base.

Indien u wilt helpen bij het maken van gebruikersgidsen:

  • Heeft u een account nodig om in te kunnen loggen op deze website. Stuur een e-mail naar webmaster@odfauthors.org en vraag om een account. (We moesten stoppen met het zelf registreren omdat er teveel accounts voor spam werden geopend.)
  • Abonneer u op de mailinglijst en introduceer uzelf.
  • Bekijk Beginnen met ODFAuthors hieronder voor meer informatie.

Het project OpenOffice.org is nu eigendom van The Apache Software Foundation en toekomstige uitgaven zullen worden uitgegeven als Apache OpenOffice. Bekijk deze pagina voor meer informatie over de overgang van Oracle naar Apache.

Een lijst met taken voor de gebruikersgidsen staat hier. Het bevat huidige taken voor de gebruikersgidsen in aanvulling op het nakijken van de hoofdstukken vermeld op de Review List op deze website.

Nalezers, makers van indexen, bewerkers en proeflezers gezocht!

We hebben altijd meer vrijwilligers nodig en iedereen is welkom, het maakt niet uit wat uw niveau van ervaring is. Zelfs als Apache OpenOffice nieuw voor u is of u geen ervaring als schrijver hebt, u kunt een grote hulp zijn door het nalezen/nakijken en bewerken van hoofdstukken of het maken van indexen en documenten proeflezen voorafgaand aan hun publicatie. Door deel te nemen kunt u meer leren over nakijken en technisch schrijven als ook over andere noodzakelijke functies bij het publiceren, zoals het maken van indexen of proeflezen. U kunt met dit project uw voordeel doen om enige praktische ervaring op te doen bij het uitgeven van stukken.

Helaas hebben we op dit moment niet de beschikking over mensen met voldoende tijd en ervaring om individuele mentors te zijn naast het uitleggen van het gebruik van de website en de wiki, hoe onze processen te volgen, enzovoort. We kunnen u in het algemeen vertellen wat gedaan moet worden, maar het is aan uzelf om te kiezen wat u wilt doen en het dan te doen.

Beginnen met ODFAuthors

Lees alstublieft de volgende documenten. Onthoud echter dat sommige details gedateerd kunnen zijn vanwege de overgang naar Apache OpenOffice. We zullen de documenten zo spoedig mogelijk bijwerken.


Legal Disclaimers and Limitations | Privacy Policy | Impressum (Legal Info) | Copyright information: Unless otherwise specified, all text and images on this website are licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0. License. This does not include the source code of LibreOffice, which is licensed under the Mozilla Public License v2.0.

"LibreOffice" and "The Document Foundation" are registered trademarks in one or more countries. Their respective logos and icons are also subject to international copyright laws. Use thereof is explained in our trademark policy.