You are here: Home / OpenOffice.org / Nederlands

Welkom bij ODFAuthors!

Hier wordt de Nederlandstalige documentatie voor OpenOffice.org geschreven/vertaald.
Indien u op zoek bent naar handleidingen om met OpenOffice.org te leren werken, kijk even hiernaast onder de hoofding "Handleidingen versie 3.x".

Versie OpenOffice.org 3.3 is beschikbaar sinds januari 2011. We zijn bezig met de vertaling van de Engelstalige gidsen versie 3.0 en kunnen uiteraard uw inbreng best gebruiken. Voor de Inleidende Gids staan de zaken er als volgt voor: 12 hoofdstukken zijn gepubliceerd, 2 hoofdstukken zijn klaar voor een tweede/derde lezing, 2 andere naderen het einde van de vertaling. Zie jij dat zitten om hieraan mee te helpen? 

Alle hoofdstukken zijn herwerkt voor versie 3.3, maar moeten nog nagelezen worden.

Misschien wilt u hier een bijdrage leveren?

Praktisch alle hoofdstukken van de Calc gids (versie 2,x) zijn vertaald en de Writer gids groeit ook langzaam maar zeker. Misschien vindt u nog niet het hoofdstuk dat u zoekt, maar we verzekeren u dat er heel wat in de pijplijn zit. Komt u binnenkort nog maar eens kijken.

Op andere plekken van de OOoAuthors site worden de handleidingen in het Frans, Duits en Engels gemaakt. Verder ook nog in het Italiaans, Spaans, Chinees, Filippijns, Koreaans, Portugees, Roemeens en nog vele andere talen!

In boekvorm ?

Gedrukte versies van onze Engelse boeken zijn nu beschikbaar bij Lulu.com:

Getting Started with OpenOffice.org Getting Started with OpenOffice.org 3.3 - December 2010

OpenOffice.org 3.3 Writer Guide - January 2011

OpenOffice.org 3.3 Calc Guide - April 2011

Getting Started with OpenOffice.org 3 Getting Started with OpenOffice.org 3 - SECOND EDITION February 2010
OpenOffice.org 3 Writer Guide - SECOND EDITION March 2010
OpenOffice.org 3 Calc Guide - First Edition, July 2010
OpenOffice.org 3 Draw Guide - First Edition, July 2010
OpenOffice.org 3 Impress Guide - First Edition, November 2010

 

Wenst u ook uw steentje bij te dragen?

Dat kan, graag zelfs!
We kunnen altijd mensen gebruiken en iedereen is welkom, ongeacht uw niveau, ongeacht uw ervaring. Ook als OOo nieuw voor u is, zelfs als u nog nooit een boek geschreven hebt, kunt u enorm helpen door bijvoorbeeld hoofdstukken die al vertaald zijn na te lezen. En er zijn altijd collega's die u om advies kunt vragen, en u bijstaan: we doen het met zijn allen! Kijk ook even hiernaast "Meehelpen aan de vertalingen" en "Aanwijzingen en Hulpmiddelen".

Wat zijn de eerste stappen?

  1. Registreer u bij website van OOoAuthors.org OOoAuthors. Kies een login naam en geef uw email adres hier op.
  2. Alle medewerkers communiceren met elkaar via een mailinglist. U kunt u hierop inschrijven door een leeg email te sturen aan: documentatie-subscribe@nl.openoffice.org. Stuur het antwoord dat u krijgt terug, ter bevestiging.
  3. Meld u aan als auteur op de mailing list. Ook als u alleen wilt proeflezen. We zijn hier vrienden onder elkaar: dus vertel wat over uzelf, wie u bent, wat u doet, waarom u mee wilt doen, wat u maar wilt. Vergeet ook niet uw loginnaam (van de OOoAuthors site) te vermelden, zo kunnen wij u de juiste rechten toekennen. Het is een Nederlandstalige lijst, dus het kan best in het Nederlands.
  4. Kijk of u de laatste stabiele versie van OpenOffice.org heeft. Haal hem anders even hier op

Wat moet er gedaan worden?

Om snel met OpenOffice.org en het documentatie project vertrouwd te worden, kunt u het beste starten met het proeflezen van een hoofdstuk. Meerdere hoofdstukken mag ook natuurlijk. Let even op wat er staat: is het wel Nederlands, en test ook of het wel klopt wat er staat.

Bijdragers: Eerste versies Jo winfixit, Vernieuwd door Frank W. Kooistra frankwk, Aangepast door vpanter

 
Powered by Plone

Diese Seite erfüllt die folgenden Standards:


Legal Disclaimers and Limitations | Privacy Policy | Impressum (Legal Info) | Copyright information: Unless otherwise specified, all text and images on this website are licensed under the Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0. License. This does not include the source code of LibreOffice, which is licensed under the Mozilla Public License v2.0.

"LibreOffice" and "The Document Foundation" are registered trademarks in one or more countries. Their respective logos and icons are also subject to international copyright laws. Use thereof is explained in our trademark policy.